Систем за ладење на ладилникот за воздух во работилницата за вбризгување

Барања на клиентите заВоздушен ладилник XIKOOпроект за вентилација и ладење:

Проблемот со високата температура и жешката топлина во работилницата е особено сериозен во лето.Максималната температура достигнува 38℃, а на работната ефикасност на работниците влијае.На пример, вработените во работилницата за вбризгување се на фиксни позиции, Машините не се проблем кога трпат топлина.Значи, се грижиме за намалување на температурата на околината околу работниците под 28°C.луѓето се преполни во останатиот дел од хардверската работилница и работилницата за пакување.тие треба да го комбинираат целокупното ладење со ладењето на столбовите, за да се забрза размената на воздухот.Така, чистиот, свеж и ладен воздух може брзо да се доставува до работилницата.

微信图片_20200731140404

Дизајнерски шеми наиндустриски ладилник за воздухпроект:

Инженерите на XIKOO лично ја посетија локацијата за да ги истражат еколошките проблеми на работилницата и барањата за подобрување.Во работилницата за вбризгување има 70 машини за вбризгување, 52 опрема за обработка на хардвер во работилницата за хардвер и 118 позиции во работилницата за пакување, со цел да и се помогне на компанијата да ја постигне целта за заштеда на енергија и заштеда на пари., 24 комплети индустриски воздушни ладилници XIKOO се инсталирани во работилницата за вбризгување, а излезната температура на ладниот воздух е 26-28℃.Хардверската работилница и работилницата за пакување се инсталирани со 12 комплети еколошки водени климатизери, а вкупно се инсталирани 24 комплети водени ладилници.Свеж ладен воздух се доставува до секоја работна површина што треба да се излади, со што може да се постигне брз ефект на ладење од 5-10 ℃ во околината на работилницата.

微信图片_20200731140243    微信图片_20200731140333

Предности на изборот на индустриски ладилник за испарување на воздухот XIKOO:

1. Брзо ладење и добар ефект: високо-ефикасното испарувачко ладење може да се намали за 5-12 степени за една минута по стартувањето и работењето, а брзото ладење може да ги задоволи барањата на работниците во работилницата за температурата на околината на работилницата.

2. Ниска инвестициска цена: Во споредба со инсталирање на традиционални компресорски климатизери, инвестициските трошоци може да се заштедат за 80%.

3. Заштеда на енергија и заштеда на енергија: една единица 18000m3/h проток на воздух индустриски ладилник за воздух троши само 1 kWh електрична енергија за работа еден час, а ефективната површина на цевката е 100-150 квадратни метри.

4. Решавајте различни еколошки проблеми во исто време: ладење, вентилација, вентилација, отстранување прашина, отстранување на мирис, зголемување на содржината на кислород во затворен простор и намалување на штетата од токсичните и штетни гасови за човечкото тело.

5. Безбедност и стабилност, екстремно ниска стапка на неуспех: 30.000 часа безбедно работење со нула дефекти, заштита од горење и пожар против суво, заштита од недостиг на вода, безбедно и стабилно работење и безгрижна употреба.

6. Долг работен век: 7-15 години

7. Трошоците за одржување се занемарливи: медиумот за ладење на ладилникот за испарување на воздухот е вода од чешма, така што нема потреба да се полни ладилното средство за одржување како традиционалните климатизери на компресорот, туку само треба редовно да се чисти подлогата за ладење за да се обезбеди нејзиниот ефект на ладење Без да се ослабне, зачестеноста на генералното чистење и одржување може да се гарантира еднаш годишно.Во споредба со традиционалните климатизери, може да заштеди многу трошоци за подоцнежна употреба.


Време на објавување: Декември-08-2021 година