штедлив клима уред со вода за ладење за теретана и голема сала

За да ги исполни барањата на пазарот за ладење и заштеда на енергија, XIKOO го разви индустрискиот клима уред за заштеда на енергија што се лади со вода

微信图片_20211221161034  微信图片_20211221161028

клима уред  клима уред

Технологијата на испарувачка кондензација во моментов е препознаена како најефикасен метод на кондензација.Водата и воздухот се користат како медиум за ладење, а топлината се одзема со испарување на водата за да се постигне целта за брзо ладење.Топлината што се апсорбира со испарување на еден литар вода е 2270 килоџули, што е еквивалентно на капацитетот за ладење од 2300BTU.

Основната компонента навода испарувачки индустриски клима уред за заштеда на енергијае директен разменувач на топлина од типот 5090подлога за ладење„Композит од повеќеслојни брановидни влакна“.Намалувањето на температурата на кондензација може да го намали притисокот на кондензација на системот за ладење и притисокот на издувните гасови на компресорот.Машината постигнува повисок сооднос на енергетска ефикасност и ја минимизира влезната моќност на компресорот.За да се постигне поголема заштеда на енергија од традиционалните климатизери со ист капацитет за ладење.

微信图片_20220609133712   微信图片_20220609133901

微信图片_20220609133823  微信图片_20220609133852

Водоладениот клима уред XIKOO ги има следните предности

1. Индустриските климатски единици за заштеда на енергија и заштеда на електрична енергија, испарувачко-кондензирачки се класифицираат на единечен тип на ладење што штедат енергија и тип на постојана температура на греење и ладење според нивната употреба.Типот со едно ладење за заштеда на енергија го прифаќа принципот на испарувачка кондензација (слично на водното ладење, но поефикасно од воденото ладење), што заштедува 30-50% од електричната енергија во споредба со традиционалните климатизери.

2. Просторот за инсталација е мал.Единицата за климатизација за заштеда на енергија за испарување и кондензација испушта многу додатоци како што се кули за ладење, циркулациони пумпи за вода и соодветни системи за цевки.Структурата на системот е едноставна и просторот за инсталација зафаќа мала површина.Лесно се одржува и заштедува енергија.

3. Широк опсег на апликации, производите за климатизација кои штедат енергија за испарување и кондензација се широко користени во високи температури и загушливи средини како што се индустријата, земјоделството и трговијата за да се подобрат средини за ладење и ладење.

Многу е популарен заспортски сали, интернет кафулиња, станици за одржување автомобили, трговски центри,голема канцеларија, работилница, ресторани такадруги места.Обезбедете квалитетна средина за вработените и клиентите.

微信图片_20210809152904

 


Време на објавување: 17-ти февруари 2023 година